Den ser lidt ydmyg ud. Men det snyder. Kombinationen af syrligt og sødt giver tærten en meget stor smag. Dette er ikke en kaffekage. Den er til gengæld en perfekt afslutning på et tungt måltid.
Mørdej (til to tærter):
250 g hvedemel
175 g smør
65 g flormelis
1 æg
1 knivspids salt
Blandes sammen til en ensartet dej og hviler i køleskab ca. 1 time. Mørdejen kan blandes i en foodprocessor og er velegnet til frysning.
4 æg
150 g sukker
1 ½ dl piskefløde
saft og revet skal af 4 citroner
Mørdejen rulles ud og forbages i ca. 12 minutter ved 200º. Læg evt. sølvfolie langs kanten af mørdej en, så den ikke falder ned under bagningen. Det er vigtigt at cremen ikke løber ud.
Fyldet piskes godt sammen og hældes forsigtigt i den forbagte bund. Bages ved svag varme, ca. 130º, til cremen er stivnet. Der varer 30-40 minutter. Ved at ryste formen let kan man nemt se, om cremen er fast.