Har du et
vaffeljern, så husk at bruge det året rundt. Bag fx disse sprøde vafler med
citronskal og -saft i dejen. Det er lækkert og sommerligt især med danske
jordbær.
8-10 stykker / 4-5
personer. Arbejdstid: 1 time. Bagetid: ca. 45 min.
#
Vafler:
3 æg
40 g sukker
120 g hvedemel
1 tsk bagepulver
2½ dl mælk
1 økologisk citron (½
dl citronsaft og skal)
25 g smør + ca. 50 g
smeltet smør til bagning
Tilbehør:
250 g jordbær
200 g cremefraiche
*
PISK æg og sukker til
en tyk og luftig creme ca, 5 min, med en håndmikser.
SIGT hvedemel og
bagepulver sammen, og rør gradvist mælk og citronsaft i.
VEND mel blandingen
og æggeskummet sammen, og tilsæt fintrevet citronskal.
SMELT smørret, og
bland det forsigtigt i dejen.
VARM vaffeljernet,
pensl med lidt smør, og fordel ca. ¾ dl dej i jernet (afhængig af størrelsen).
Pensl låget, og luk jernet.
Bag vaflerne i 5
min. til de er lysebrune og gennembagte.
SERVER vaflerne lune
med jordbærskiver og cremefraiche.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin