Logo

Cumberland Pølse - Lauras hjul

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne metode er ideel til grillfester og er enestående hurtig, hvis du skal lave pølser til en masse mennesker - og du slipper for selv at stå og vende hver eneste, indtil den er færdig. En lang række sammenhængende pølser rulles i en spiral, der holdes på plads med pinde, som egerne på et hjul. Hele hjulet bliver derefter dækket med en krydret tomatsauce og inden servering skæres den i både, mellem egerne. Hvis du har færre gæster, laver du blot et mindre hjul. Du kan gå til slagteren og bede ham om at lave en lang pølse, men du kan også bruge de sædvanlige snoede og så blot dreje dem op og presse kødet tilbage i snoningen.
12-14 Portioner
 
1,75. kg Cumberland pølse, i en lang længde
1 stort løg, meget fint hakket
2 fed hvidløg, knust
25 g smør
6 spsk tomatketchup
6 spsk sød chili sauce (færdiglavet eller Lauras søde chilisauce)
1 spsk friskpresset citronsaft
salt og friskkværnet sort peber
1-2 spsk hakket frisk persille
 
12-14 25 cm tynde metal pinde eller bambuspinde lagt i blød 30 min.

Rul pølsen i en fast spiral og skub derefter 12-14 pinde ind til midten med regelmæssige mellemrum, de skal sidde som egerne på et hjul.

Stil hjulet i køleskabet, indtil festen begynder.
Til saucen steger du løg og hvidløg i smørret i 6-7 minutter, indtil de er bløde og let brunede. tilsæt tomatketchup, chili sauce, citronsaft og lad det simre i 3 minutter, indtil blandingen er ret tyk.
Smag til med salt og peber.
Hvis du har mulighed for det lægger du "Lauras Hjul" i en hængslet rist og lægger den på grillen, når kullene har nået medium varme.
Lad den stege i 30 minutter og vend ofte, indtil hjulet er let brunet og gennemstegt.
Flyt det over på et stort fad eller på et skærebræt og dæk det med den krydrede tomatsauce og et drys med hakket persille.
Skær hjulet i både mellem hver pind og server med masser af sprødt brød.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.904 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her