Logo

Efterårssalat med æbler og valnødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Efterårssalat med æbler og valnødder

Både valnødder og æbler hører efteråret til, og her vises en salat, som indeholder begge dele.

 

4 rødbeder

1 bundt rucola

1 krølsalat

2 æbler, gerne lidt syrlige og fra egen have

citronsaft

50 g valnødder

90 g roquefort skåret i mindre stykker

Dressing:

2 spsk æbleeddike

4 spsk valnøddeolie

2 spsk olivenolie

salt og peber

 

Rødbederne lægges i et fod og bages ved 180°C i en forvarmet ovn, til de er møre, det tager ca. 25-30 minutter.

Afkøl rødbederne, skræl dem og skær dem i tern.

Rist valnødderne i ovnen i en tør bradepande eller på en bageplade ved samme temperatur i 5-7 minutter, til de er gyldenbrune.

Skyl krølsalaten og rucola og fjern de længste stilke.

Fjern kernehusene i æblerne og skær æblerne i tynde både.

Dyp bådene i lidt citronsaft for at undgå, at de bliver brune.

Arranger salaten, hæld rødbedeterningerne og æblebå­dene over og drys med valnødder samt roquefort.

Bland eddike, olie, salt og peber sammen til dressing.

Hæld dressingen over salaten lige før servering.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 6.398 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• BrowniesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os