Kødsauce:
1 stort løg (ca. 90 g)
3 gulerødder (ca. 240 g)
2 stilke bladselleri (ca. 50 g)
400 g hakket oksekød (ca. 12% fedt)
1 dåse hakkede tomater
70 g koncentreret tomatpuré
1 spsk oregano
2 dl hønsebouillon
salt og friskkværnet peber
Bechamelsauce:
15 g Kærgården 60%
21/2 spsk hvedemel
½ liter skummetmælk
salt og friskkværnet peber
friskrevet muskatnød
40 g Cheasy revet ost 10%
1 spsk rasp
1 tsk oregano
12 lasagneplader
Tilbehør:
300 g salat
200 g godt brød
Hak løg, gulerødder og bladselleri i meget fine tern.
Bring flåede tomater, bouillon og tomatkoncentrat i kog sammen med grønsagerne.
Tilsæt kødet og rør rundt til det er smuldret ud.
Krydr med oregano, salt og peber.
Kog saucen ca. 30 minutter uden låg.
Smelt fedtstoffet til bechamelsaucen i en gryde. Rør melet i.
Tilsæt kogende mælk lidt ad gangen under piskning. Kog saucen igennem nogle min. under omrøring.
Smag til med salt, peber og muskat.
Læg kødsauce, bechamelsauce og lasagneplader lagvist i et smurt lasagnefad eller anden ovnfast fad.
Drys med reven ost, rasp og oregano.
Stil fadet i ovnen ved 200°C midt i ovnen ca. 30 minutter.
Ikke fryseegnet