Logo

Fiske- og nudelsuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 Personer

200 g tørrede vermicelli nudler
1 spsk olie
2,5 cm frisk ingefær, revet
3 små røde chili, finthakkede
4 forårsløg, hakkede
800 ml kokosmælk
2 spsk fishsauce
2 spsk tomatpuré
500 g rødspættefileter, skåret i tern på 2 cm.
2 skinkeschnitzler, skåret i tern
150 g lange grønne bønner, skåret i korte stykker
500 ml (180 g) bønnespirer, uden rod
250 ml (20 g) friske mynteblade
125 ml (80 g) ristede usaltede jordnødder

Opblød vermicelli risnudlerne i kogende vand i 5 minutter og hæld vandet fra.
Opvarm olien i en stor tykbundet stegepande. Steg ingefær, chili og forårsløg ved middelvarme i 3 minutter eller til løgene er gyldne.
Rør kokosmælk, fiskesauce og tomatpuré i, læg låg på og lad det simre i 10 minutter.
Hæld fisketern, kød og grønne bønner i og lad det simre i yderligere 10 minutter. Del vermicelli risnudlerne op i 4 portioner og læg hver portion i en dyb suppeskål.
Læg bønnespirer og mynteblade ovenpå og hæld suppen henover. Pynt med lidt ristede jordnødder.
Kokkens notater:
Opbevaringstid: Suppen kan laves i forvejen. Når man skal bruge den, skal den opvarmes langsomt. Når suppen er varm, tilsættes fisk, kød og grønsager og opskriften følges derfra.
Variation: Friske æggenudler er en god erstatning for vermicelli risnudler. Kog dem i 5 minutter, hæld vandet fra og fordel dem i suppeskålene.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.151 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her