Logo

Gammeldags leverpostej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

½ kg svinelever
200 fersk flæsk
4-5 ansjosfileter
2 løg
125 g (2 dl) hvedemel
½ l mælk
2 hele æg
ca. 2 tsk salt
grovkværnet peber
1 tsk tørret eller 1 spsk frisk timian
 
Mal lever, spæk, ansjoser og løg gennem kødmaskinen en eller to gange,
afhængig af hvor grov leverpostejen skal være.
Pisk hvedemel og kold mælk sammen i en gryde, varm op under piskning og kog
det igennem.
Tag gryden fra varmen og køl det lidt af.
Rør levermassen i og dernæst æggene, rør godt så det fordeles, også i
bunden af gryden.
Krydr med salt, peber og timian.
Fordel farsen i aluforme eller ovnfaste fade.
Læg låg på og frys ned eller bag straks leverpostejen i ovnen i vandbad
ved 175ºC.
Bagetiden afhænger af formens materiale og størrelse.
Bruges et stort ovnfast fad er bagetiden ca. 1 ½ time, i en mindre
aluform er bagetiden ca. ¾ time.
Leverpostejen bages uden låg på nederste ovnrille.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.584 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her