Logo

Græskargratin, sød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tian de courge sucree

Kunsten ved god madlavning er at få det bedst mulige ud af nogle få, enkle ingredienser. I Provence betyder det, at mange grønsager, såsom græskar, courgetter og spinat anvendes både i sødede og saltede retter med lige lækkert resultat. Den indbagte græskar i denne opskrift med sin knudrede og sprøde, karamelliserede overflade, minder noget om indholdet i en amerikansk græskarpie.

1 kg græskar uden skal og kerner, skåret i små terninger
70 g smør
70 g sukker
l/2 tsk kanel
1f2 tsk revet muskatnød
2 spsk appelsinskal, fintrevet
100 g gruyere, revet (kan udelades)
5 sammenpiskede æg
1 lille glas rom (kan udelades)
100 g rasp, blandet med:
2 spsk sukker

Forvarm ovnen til 230ºC. Kog græskarrene under låg i lidt vand i cirka 15 minutter. Når de er møre, sies vandet fra, og de pureres. Smelt halvdelen af smørret på en pande, kom sukker og græskar i, og lad det koge i cirka 10 minutter. Bland krydderier, appelsinskal og ost i. Tag det af varmen, og når det er kølet af, blandes æg og rom i. Hæld blandingen på et smurt serveringsfad, tryk rasp og sukker ned i overfladen, læg resten af smørret på i klatter, og bag den til overfladen er sprød og brun. Serveres varm.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.429 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her