Logo

Gratinerede grønsager med bechamel og parmesan

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønsagerne smager dejligt til frikadeller, skinke eller medister. Man kan bruge dem, der er foreslået, såvel som spidskål, blegselleri og på andre årstider asparges, sommerkål og forårsløg.

2 fennikel
1 blomkål, i store buketter
2 store porrer
1 l. vand
1 spsk salt
Bechamel:
25 g smør
2 spsk hvedemel
3 dl sødmælk
0,5 dl hvidvin
2 dl fløde
1 knivspids stødt muskatblomme salt og peber
100 g revet gruyere
75 g revet friskrevet parmesan

Fjern de yderste blade og stængler fra fenniklen, hvis de er træede, del dem i kvarte på højkant.
Rens det hvide fra porrerne meget grundigt, del hver af dem i 2-3 stykker.
Del blomkålen i store buketter.
Kog grønsagerne halvmøre i saltet vand, efter hinanden, de skal bestemt ikke have lige længe.
Dryp af i et dørslag.
Bechamel:
Smelt smørret i en tykbundet gryde.
Rør hvedemelet i og lad det boble under omrøring i 2 min.
Pisk mælk, fløde og hvidvin i, lidt ad gangen.
Lad det koge igennem i 8 min., stadigvæk under omrøring.
Tag det af varmen og smag til med salt, peber og muskatblomme.
Rør gruyeren i saucen.
Tænd ovnen på 200ºC.
Læg grønsagerne smukt i et ovnfast fad, hæld bechamelsaucen over og drys det med rigeligt parmesan.
Bag til det hele er boblende lækkert og smukt gyldenbrunt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.871 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her