Logo

Gratinerede muslinger 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 kg friske muslinger eller 250 g skalfri muslinger

Sauce:
50 g margarine
1 løg, hakket
evt. 1-2 spsk hakket skinke
3 spsk hvedemel
1 dl hvidvin eller æblemost
2 dl kogende mælk eller fløde
½ - 1 tsk salt
1 tsk paprika
evt. 125 g rejer eller champignoner
100 g revet ost

Muslinger skal være lukkede, når man køber dem. De skrubbes godt, og lægges i koldt vand, til de skal koges. Muslingerne koges ca. 5 min., derefter skal alle muslingerne være åbne, ellers er de ikke gode.
De løsnes fra stolen, og strengen fjernes. Muslingerne lægges i et smurt gratinfad.

Margarine, løg og skinke svitses sammen, til det er gyldent, men ikke brunt, afbages med melet og spædes med mælk og vin. Saucen koges igennem og sies. Den smages til og kan evt. blandes med rejer eller champignoner.

Saucen hældes over muslingerne. Revet ost kan drysses på eller serveres til. Retten gratineres ca. 20 min. ved 200 º C til overfladen er gylden.

Serveres med flûtes.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.402 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her