Logo

Grillet hummer med 3 slags smør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Synet af smør, der langsomt smelter på en nygrillet hummer og glimter i solen er noget af et skue. Det er intet under, at det er på forsiden af denne bog. Der bliver meget mere smør af disse smørtyper, end du har brug for til 4 personer, men de kan holde sig i køleskabet i op til en uge og i fryseren i op til 2 måneder. De passer til alle slags grillet fisk.
 
2 x 750 g-1 kg ukogte hummere eller krebs
2 citroner
salt og friskkværnet sort peber
 
Til smørret med estragon, skalotteløg og hvidvin:
150 ml tør hvidvin
2 skalotteløg, meget finthakket
100 g letsaltet smør, blødt
2 spsk hakket frisk estragon
 
Til smørret med kapers, hvidløg og persille:
100 g letsaltet smør, blødt
2 fed hvidløg, knust
1 spsk kapers uden væde, finthakket
2 spsk hakket frisk bredbladet persille
 
Til smørret med chili og appelsin:
100 g letsaltet smør, blødt
1 ½ spsk ekstra jomfruolivenolie
2 røde chilier, renset for kerner og meget
finthakket
fintrevet skal af ½ stor appelsin
 
Lav først de forskellige slags smør.
Til smørret med estragon, skalotteløg og hvidvin:
kom hvidvinen og skalotteløgene på en pande og lad det spilkoge, til vinen er næsten forsvundet.
Lad blandingen køle af og pisk det så gradvist sammen med smørret, fulgt af estragon, ½ tsk salt og lidt friskkværnet sort peber.
 
Til smørret med kapers, hvidløg og persille:
bland bare alle ingredienserne sammen og krydr med ½ tsk salt og lidt peber.
Til smørret med chili og appelsin; bland alle ingredienserne sammen med ½ tsk salt og lidt peber.
Lad blandingen køle af i køleskabet i 10-15 minutter, til den er fast, da olien gør den lidt tynd.
 
Form nu de forskellige slags smør, og rul dem i et stykke husholdningsfilm eller "slip-let" bage papir, for at give dem en cylindrisk form, og køl dem af i køleskabet, til de er faste.
Læg hummerne på et skærebræt med undersiden nedad og skær dem midt igennem på langs med en stor skarp kniv.
Fjern den lange mørke blodåre, der løber langs med halens længde, og smid den væk. Knæk kløerne (hvis der er nogen) med bagsiden af en stor kniv eller en hammer.
Placer hummerne på en mellemvarm grill med kødsiden nedad, og grill i kun 30 sekunder, for at lukke alle safterne inde.
Vend dem så og grill dem i 6-8 minutter mere, til kødet er blevet hvidt og fast, og skallerne er blevet kraftigt røde.
Skær i mellemtiden hver citron i 8 stykker.
Læg dem på grillen og grill dem sammen med hummerne, idet du vender dem nu og da.
Tag et par skiver af den valgte slags smør og læg dem langs med kødet fra hver hummerhalvdel.
Grill i cirka et minut mere, til smørret lige akkurat begynder at smelte.
Løft hummerne over på 4 tallerkner og server med det samme, med de grillede citronstykker, masser af servietter og skylleskåle.
Det hele passer godt til en frisk australsk Chardonnay.
Dette skaber minder.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 6.644 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her