Logo

Grillet jomfruhummer med hvidløgs­mayonnaise

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(4 personer)
 
16 store jomfruhummer
persille
citronsaft,
lidt olivenolie
¼ l god jomfruolivenolie
2 små æggeblommer eller 1 stor
1 tsk dijonsennep,
3 fed hvid­løg,
 
1. Jomfruhummerne flækkes, tar­men fjernes, de stænkes med ci­tronsaft, pensles med lidt olie, krydres med salt og peber, drys­ses med lidt hakket persille.
 
2. Hvidløgsmayonnaise:
Sennep blandes med lidt citron­saft, salt og kværnet sort peber og 3 fed knust hvidløg. Det røres sammen med æggeblommerne. Olien piskes i lidt efter lidt, sørg for at ingredienserne har samme kolde temperatur.
Hvis mayonnaisen er for tyk, for­tyndes den med lidt vand, tilsma­ges evt. til sidst.
 
3. Hummerne grilles 3 min. på skal­siden og derefter 1 min. på kødsi­den.
4. Serveres med varme flûtes og en kølig Provence Rose.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.985 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her