Logo

Grillet nakkefilet med løgkompot

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1-1,2 kg nakkefilet
3 tsk grillkrydderi
1 ½ spsk olie
1 ½ spsk salt

Løgkompot:
500 g løg med top
15 g smør
1 ½ spsk lys vineddike
1 spsk honning
1 kvist timian
salt og peber
dild

Skær kødet igennem på langs, så der bliver to fileter, helst nogenlunde lige tykke. Gnid fileterne med grillkrydderi, og lad dem trække i køleskab 1 - 2 timer. Pensl kødet med olie, og drys det med salt.
Varm grillen op, så kullene er hvidglødende. Steg de to fileter ca. 25 minutter, 10-15 cm fra gløderne, til de er netop gennemstegt. Tag kødet af grillen, og lad det hvile indpakket i alufolie ca. 10 minutter.
Pil løgene, og skær dem i skiver, gem de grønne toppe. Svits løgene let gyldne i smørret, 3 - 4 minutter i en sauterpande. Tilsæt 2 spsk vand, vineddike, honning, timian, salt og peber, og lad løgene simre 10 - 12 minutter til løgene er møre.
Tag timianen op. Snit løgtoppene, og tilsæt dem kort tid inden serveringen, så de bevarer farven. Pynt med klippet dild.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.876 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her