Logo

Grillstegt kalvekotelet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 kalvekoteletter á ca. 500 g skåret fra højrebet (de skal sidde på benet - få evt. rygben + afpuds med hjem)
½ fl. hvidvin (så kødet er dækket)
1,5 dl olivenolie
kraftige urter; timian, laurbærblad, hvidløg, skalotteløg
½ l. rucola
600 g blandede sommerurter, fx. spidskål, majroer, nye løg
salt
peber

Kom de kraftige urter og gerne et par peberkorn, i en gryde eller sautérpande med hvidvin og olivenolie. Kog op. Pochér kødet ca. 15 minutter. Tag det op og lad det trække.

Skær de blandede sommerurter i mindre stykker. Steg kødet færdigt på en meget varm grillpande, og lad det trække 10-15 minutter før det skæres for. Tag imens olien af kogelagen med en øse. Sigt "hvidvinsskyen", kom sommerurterne i og kog så uden låg til grønsagerne er sprød møre. Kom rucola ved de sidste 30 sekunder. Tag grønsagerne op og hold dem varme. Kog evt. lagen yderligere og pisk så noget af olivenolien i til smag og konsistens er passende. Smag til med salt og peber.

NB!
En mild hvidløgscreme gør lykke til kalvekoteletten: Kog evt. nye fed hvidløg møre i en bechamelsauce lavet på halv mælk, halv fløde. Blend til en tykflydende creme og giv til kødet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.476 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her