Logo

Grillstegt Mørbrad Royal med grilleret asparges i vinaigrette

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g Mørbrad
1 spsk olivenolie
1 citron
500-750 g grønne asparges
2 æg
dild
persille
frisk estragon
purløg
2-3 spsk sherry eller anden eddike
3-4 spsk olivenolie
salt og peber

Bestil Mørbrad Royal hos slagteren. En almindelig svinemørbrad kan også bruges. Bimørbraden skæres af. Svinemørbraden afpudses helt for sener, hinder og fed t, og fraskæres 9 cm fra mørbradspidsen og 7 cm fra mørbradhovedet. Stykket er nu lige tykt over det hele og dermed fås den bedste kulinariske kvalitet efter stegningen. Stykket kaldes mørbrad royal.

Kog asparges i letsaltet vand i 2-3 minutter. Tag dem op og lad dem afkøle under koldt vand. Kog æggene hårdkogte.
Pensl kødet med olie og grill det 15-20 minutter i alt. Vend kødet af og til. Krydr med salt og peber. Tag kødet af. Pres citronsaft af ½ citron over kødet. Pak det i alufolie og lad det hvile 10 minutter. Grill asparges 2-4 minutter og læg dem på et fad. Hak æggene og kom dem i en skål med fint hakkede krydderurter, eddike, olie, salt og peber. Vend det godt sammen og kom det henover aspargesene. Servèr kødet i tykke skiver med asparges vinaigrette og brød til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.619 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her