Logo

Hagen kål- tør langkål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
500 g flæsk og/eller pølse
200 g grønkål
300 g kartofler
Salt og peber
 
Grønkålen koges sammen med sulet.
Kartoflerne skæ­res i mindre stykker og koges.
Grønkålen tages op og presses fri for væde og lægges i et fad.
Derefter kommes kartoffelstykkerne i.
Retten spises varm, drysset med salt og peber efter be­hag.
 
Fyn har også deres bud på grønlangkål. Endda findes der flere forskellige vari­anter rundt på øen. Grøn­langkål er en juleret og på Sydfyn (Svendborg) kaldes den Højkål, en betegnelse der stammer fra Langeland. Denne opskrift stammer fra området ved Krarup, hvor man ikke, som andre steder i landet, spiser langkålen med mælkestuvning.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.503 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Pærer i chokoladeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!