Logo

Hakkebøf med bagt kartoffel og tatarsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hakkebøf med bagt kartoffel og tatarsauce

 

En klassisk hakkebøf smager bare godt sammen med en bagt kartoffel med lækker dressing og en helt enkel salat.

Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 1 time Ikke fryse-egnet (4 personer)

 

#

4 bagekartofler (ca 1 kg i alt)

 

Tatarsauce:

75 g cornichoner

1 spsk kapers

½ bundt purløg

8 stilke estragon

6 spsk mayonnaise

1 spsk dijonsennep

2 dl skyr, fromage frais eller cremefraiche

salt og peber

 

Salat:

1 salathoved

4 tomater

2 spsk olie

2 spsk vineddike eller frisk citronsaft

200 g grønne ærter

 

Hakkebøffer:

500 g hakket oksekød

1 spsk olie eller smør

*

 

Skrub kartoflerne godt og skær et kryds i toppen.

Bag kartoflerne ca. 1 time ved 200 °C.

 

Hak cornichoner og kapers fint.

Hak purløg.

Pluk bladene af estragonen og hak dem fint.

Rør mayonnaise sammen med sennep og skyr.

 

Rør cornichoner, kapers, estragon og purløg i dressingen og smag til med salt og peber.

 

Skyl og tør salaten og pluk den i store stykker.

Skær tomaterne i både.

Pisk olie og vineddike sammen med salt og peber og vend salat, tomater og ærter med dressingen.

 

Form kødet til 4 bøffer og hak dem på begge sider med en kniv.

Brun bøfferne i olie eller smør på en varm pande, skru ned for temperaturen og steg bøfferne endnu ca. 3 min. på hver side.

 

Server de bagte kartofler med tatarsauce, hakkebøffer og salat.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 477 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Farstærter med salatMed spændende krydderier og lidt dej kan en portion hakket kød række til mange personer....
• Lasagne med kødsauceRigtig søndagshyggemad: Bag en lækker lasagne med lag af kødsauce, bechamel og gode danske...
• Et stykke med hakkebøfÆlt et par overskydende kogte kartofler sammen med bøfkødet det strækker kødet og gør...
• Portions-fløderand med frugtDen danske fløderand er her lavet i portionsglas og er blødere, end hvis den var lavet i...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os