Logo

Hakkebøf med flødekartofler og rødkålssalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hakkebøf med flødekartofler og rødkålssalat

 

Flødekartofler er ren fredagsforkælelse, og det er slet ikke så svært at fremtrylle en god ret. Se bare denne skønne opskrift, hvor hakkebøffer og rødkålssalat sammen med flødekartoflerne udgør et skønt måltid.

Flødekartofler smager altid godt, og denne gang har vi givet den cremede kartoffelsag en sund tallerkenmakker med en knasende sprød rødkålssalat.

Tid: 30 minutter. Ovntid: 50 minutter. Antal personer: 4

 

# Det skal du bruge til flødekartofler med hakkebøffer:

½ knoldselleri

1 kg kartofler

½ l piskefløde

600 g hakket oksekød

½ rødkål

½ bundt frisk persille

salt og friskkværnet peber

2 fed hvidløg

1 spsk olie til stegning

1 spsk honning

2 spsk vin- eller æbleeddike

2 spsk olie

50 g rosiner

*

Sådan laver du flødekartofler med hakkebøffer og rødkålssalat:

Skræl selleri og kartofler.

Skær dem i tynde skiver, og læg dem imellem hinanden i et smurt ovnfast fad.

Drys salt og peber mellem lagene.

Rør fløde sammen med presset hvidløg, og hæld det over kartofler og selleri.

Bag retten i ovnen ved 180 °C ca. 50 minutter.

Tjek med en kniv, om kartoflerne er møre.

 

Form kødet til 4 bøffer, og snit dem på begge sider med en kniv.

Brun bøfferne på begge sider i 1 spsk olie på en pande.

Skru ned for varmen, og steg bøfferne i 3-4 minutter på hver side.

Krydr med salt og peber.

 

Snit rødkålen i fine strimler.

Skyl persillen, og hak den.

Bland honning, eddike og 2 spsk olie sammen til en dressing, og vend rosinerne heri.

Vend dressing og rosiner grundigt sammen med rødkål og persille, og smag salaten til med salt og peber.

Servér hakkebøfferne med flødekartofler og rødkålssalat som tilbehør.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 316 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Mad-æbleskiver med kødfyld og tomatsauceNu er det snart jul, og æbleskivepanden skal findes frem. Prøv også at bruge den til denne...
• Farsbrød og butterdejssnirkler med flødeskum og frugtFarsbrød er lækker gæstemad. Her er farsen med løg og revet ost og en lækker urtesauce....
• Kødspid og råkostsalatLynhurtig, sund aftensmad der begejstrer store og små! Bliv populær derhjemme med denne...
• CitronsorbetEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os