1 stk hel skinke (ca. 9 kg) 
ca. 500 g eng-hø ell. "hamster-hø" 
ca. 50-100 g blandede grønne krydderurter (merian timian rosmarin 
salvie og oregano) 
Skinken rund-udbenes for rørknoglen ( lad slagteren hjælpe ). 
Sværen ridses groft over hele  skinken. 
Skinken kommes i en bradepande og steges i ovnen i 1 time ved 225°C. 
En stor gryde fyldt halvt op med vand sættes over at koge. 
Heri kommes det halve af høet og krydderurterne. 
Når vandet koger kommes skinken ned oveni. 
Skinken skal nu koge i ca. 1 ½ -2 timer. 
Før servering tages skinken op og den nu bløde svær fjernes. 
Skinken er nu klar til tranchering, anrettes med resten af høen på et 
skærebrædt. 
Tips: Ønsker man derimod sprød svær på skinken, kan man med held 
anvende den omvendte fremgangsmåde, (koges først, steges bagefter) 
dog bør sværen efter kogningen ridses meget fint. 
Denne opskrift kan også anvendes på mindre udskårne skinkestykker, 
stege/koge-tiderne ændres tilsvarende.