Logo

Hjemmelavet mayonnaise 3

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 æggeblommer
1 tsk dijonsennep
salt og hvid peber
3 dl olie
2 spsk hvidvinseddike eller 1 spsk citronsaft
 
Sørg for at både skål og ingredienser har stuetemperatur, inden du
begynder.
Kom æggeblommerne i en skål og pisk dem tykke.
Rør sennep, salt og peber i og pisk alt godt sammen.
Tilsæt olien dråbevis under konstant piskning, hver dråbe skal være helt
absorberet inden der tilsættes mere.
Når mayonnaisen begynder at blive tyk og blank, kan olien tilsættes i en
tynd stråle.
Når mayonnaisen er færdig, røres vineddiken eller citronsaft i.
Hvis mayonnaisen bliver meget tyk, inden al olien er tilsat, kan man røre
et par dråber vand i.
Opbevar mayonnaisen i køleskabet.
Tips: Mayonnaisen kan også laves i en blender. Først blendes æg og
krydderier, og derefter tilsættes olien i en jævn stråle, indtil
mayonnaisen er tyk og blank.
Til sidst blendes vineddiken eller citronsaft i.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 997 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her