Logo

Hjemmelavet yoghurt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
2 1/2 dl fløde
2 l sødmælk
2-3 spsk yoghurt (evt. fra sidste portion)
 
Bland mælk og fløde i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Lad det simre uden at koge under omrøring i ca. 5 min.
Du må ikke gå fra det.
Tag gryden af varmen og afkøl det hurtigt, ved at stille det i koldt vand i håndvasken.
Det skal være ca. 45ºC varmt, lidt højere end kropstemperatur.
Udrør yoghurten i 1 dl vand og hæld det i mælken.
Rør godt og tag gryden op.
Læg låg på gryden, pak den ind i aviser, dernæst håndklæder og ind under dynen.
Den skal stå i et døgn og så er den færdig. Så skal den på køl.
Hvis du ikke får spist yoghurten hurtigt, kan du selv lave drikkeyoghurt af resten.
Bland vand i til den rette konsistens og smag til med frugtsaft.
Kan også tilsættes sukker og citron.
Kun fantasien sætter grænser.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.151 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• HindbærsorbetmousseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!