Logo

Hotte kåldolmere

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

6 store kålblade
Fyld:
2 tsk olivenolie
4 forårsløg, finthakkede
1 fed hvidløg, presset
2 spsk tomatpuré
75 g korender
2 spsk mandelsplitter
1 tsk spidskommenfrø
½ tsk stødt kardemomme
2 spsk frisk persille, finthakket
500 g kogte og løse ris
2 ½ dl grønsagsbouillon
 
Yoghurtsauce:
185 g yoghurt naturel
1 tsk spidskommen
1 spsk frisk mynte, finthakket
 
Ovnen forvarmes til 190ºC.
Et dybt, ovnfast fad pensles med smør eller olie.
Kålbladene blancheres i 10 sek. eller til de er bløde og til at arbejde
med.
De tørres forsigtigt med et viskestykke og de stive stængler fjernes.
Kålbladene sættes til side.
 
Fyld: Olien opvarmes i en stor gryde, løg og hvidløg sauteres kort.
Så tilsættes tomatpuré, korender, mandelsplitter, spidskommen,
kardemomme, persille og ris.
Det hele røres grundigt sammen.
Tages af varmen og køler let af.
3 spsk fyld lægges på kanten af hvert kålblad. Rul dem sammen til
tætte, små pakker, idet du hele tiden folder kanterne ind i pakken.
De små pakker lægges på sammenføjningen i det ovnfaste fad.
Placer evt. en ovnfast tallerken oven på pakkerne så de ikke folder sig ud
under bagningen.
Fadet dækkes med folie og bages i 20-25 min. til dolmerne er
gennemvarme.
 
Yoghurtsauce: I en røreskål blandes yoghurt med spidskommen og mynte.
dolmerne serveres varme eller kolde med den kolde yoghurtsauce.
 
Tips: Lav først yoghurtsaucen umiddelbart før servering. Hvis det er
svært at brække hele, pæne blade af kålhovedet, kan hele kålhovedet
blancheres i 3-4 min. Når det er afkølet, skulle bladene være nemme at
fjerne.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.431 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her