Form hvededejen til små boller, sæt dem sammen og du får et
anderledes hvedebrød med smag af ingefær og appelsin. Hurtigt og let • Gær
indeholder meget B-vitamin og en del af sporstoffet selen. 
Forberedelse 45 min. + hævning. Tilberedning 25 min. 12 stk.
 
# Råvarer til Hvedekage med glasur:
50 g gær 
2½ dl mælk 
1 dl stødt melis eller rørsukker 
8 dl hvedemel 
¼ tsk salt 
3 æg 
50 g finthakkede eller malede mandler
½ tsk kanel 
½ tsk ingefær 
2 tsk reven appelsinskal 
1 nip reven muskat 
fedtstof til formen 
GLASUR: 
1½ dl flormelis 
1 spsk friskpresset appelsinsaft 
*
 
Fremgangsmåde: 
1 Bland gæren med 37 °C varm mælk og med 1 tsk sukker. 
Rør 6 dl mel i gærblandingen. 
Lad hæve 15 min. på en lun plads. 
 
2 Varm ovnen til 175 °C. 
Rør sukker, salt, æg, mandler, kanel, ingefær, appelsinskal,
muskat og 2 dl mel i dejen. 
Ælt dejen godt. 
Tag ⅓ af
dejen og form den til en lang rulle. 
Form derefter 16 boller af resten af dejen. 
 
3 Smør en form, 26 cm i diameter, med fedtstof. 
Læg dejrullen langs kanten og placer bollerne i midten, ikke
for tæt. 
Dæk til og lad hæve i 30 min. 
Sæt kagen i ovnen og bag i 30 min. 
Tag kagen ud og lad den svale af på en rist. 
 
4 Bland flormelis og appelsinsaft til glasuren. 
Dekorer kagen når den er kold ved at sprøjte glasuren over
(se Tips & råd). 
Del kagen i 12 stykker. 
 
Tips & råd 
 
Del dejen med en saks. 
Du sparer både tid og arbejde ved at klippe passende stykker
ud med en saks. 
 
Dekorering: fyld en frysepose med glasur og klip en lille
bid af posens hjørne. 
Sprøjt glasuren over kagen i et dekorativt mønster. 
 
PR. STK.: Energi: Kcal 249 = kJ 1046 
Kulhydrat 44 g Protein 7 g Fedt 5 g (18%) Fibre 2 g