Fregola mantacata con carciofi e scampi alla coque - (4 personer)
 
120 g hvedekorn fra Sardinien. 
2 artiskokbunde i tern. 
½ lille løg. 
2 dl grøntsagsfand 
4 afskallede jomfruhummere. 
Extra jamfruolivenalie  
Persille, hvidløg, merian. salt, peber
 
Læg artiskokternene i vand og citronsaft, så de ikke bliver sorte.
Hæld olivenolie i en pande, sauter hakket løg og hvidløg, derefter artiskoktern, til det har taget farve. 
Hæld fond på og bring i kog.
Kog hvedekornene i saltet vand i ca. 12 minutter (se kogevejledning på emballagen!)
Hæld vandet fra og bland hvedekornene i sauteen.
Giv jomfruhummerne en hurtig tur under grill eller salamander og vend dem i sauteen. 
Vend retten med olivenolie og smag til med salt, peber, merian og persille.