Logo

Hvidkålssuppe fra Læsø

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg medisterpølse
1 kg letsaltet eller fersk flæsk
1 kg bacon (bruges letsaltet flæsk, bruges der mindre bacon)
½ hvidkålshoved
Suppevisk
Godt med suppeurter
 
Kødet koges ca. 1 ½ time i rigeligt vand og undervejs skummes suppen omhyggeligt. Kødet tages op og man kan så eventuelt koge kroppinger på suppen.
Det halve hvidkålshoved skæres i mindre stykker og tilsættes sammen med suppevisken og grønsagerne.
Det koges yderligere 20 min.
Hvidkålsuppen serveres med kødet og Kroppinger.
 
Supperne der blev anvendt til at koge Kroppinger i, var ofte kogt på medisterpølse eller flæsk og derefter tilsat grønsager. Kødet og Krop­pingerne blev serveret ved siden af. Nogle foretrak en grønkåls­suppe andre en suppe med hvidkål.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.609 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her