Logo

Hyldebærsuppe med æbler - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hyldebær indeholder mere jern end nogen anden dansk frugt. Vi kender hyldesuppens lindrende virkning på forkølelse, halsonde og andre dårlig­domme. En god hyldebærsuppe skal være så kraftig, at æblestykkerne farves rødviolette af suppen.

Til en gammeldags dansk hyldebærsuppe skal der også være melboller som her.

 

Til 4 personer

1 kg modne hyldebær

1 liter vand

1 citron

2-3 aromatiske æbler

ca. 125 g sukker

frugtgrødsjævner eller kartoffelmel

Melboller:

40 g hvedemel

40 g kartoffelmel

1 ½ dl vand

50 g smør

2 æg

½ tsk salt + 1 tsk sukker

 

Klip de groveste stilke af hyldebærrene.

Kog bærrene med vand i 5-6 minut­ter, si det.

Skræl æblerne og skær dem i både.

Skær citronen i tynde skiver.

Hæld hyldesuppen tilbage i gryden og kom sukker, citron og æblestykker i.

Lad det koge 5 minutter, jævn suppen let.

 

Melboller: Rør hvedemel, kartoffelmel og vand til en jævning og bring det i kog.

Kom smørret i og kog igennem, mens der røres.

Tag gryden fra var­men og lad det svale lidt af.

Rør æggene i og tilsæt salt og sukker.

Kom dejen i en bollesprøjte eller form små boller ved hjælp af en teske og kom dem direkte i kogende, letsal­tet vand.

Lad dem simre (ikke koge) i 3-4 minutter.

Tag dem op med en hulske og dyp dem i koldt vand, inden de kommes i en skål og drypper af.

Kom bollerne i suppen lige inden den serveres.

 

Tips: Hvis man kan lide det, kan der koges et stykke kanel med suppen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.952 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her