Logo

Indbagt laks i lime-flødespinat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

600 g laksefilet (150 g pr. person)
4 pladerbutterdej
500 g helbladet spinat evt. frossen
1 lime, saft og skal heraf
2-3 dl piskefløde
2 spsk smør
1-2 spsk hvedemel
2-4 spsk sukker
salt
peber

Gnid fisken i salt og skyl den, dup derefter med køkkenrulle. Skær fisken i passende stykker, så de kan ligge i butterdejen.

Optø spinaten. Dette kan gøres ved at dampe den i en si, hvis man skal skynde sig. Kom lidt smør på en pande og damp spinaten et par minutter. Drys hvedemel på spinaten og tilsæt piskefløde og kog et par minutter til saucen har en ret tyk konsistens. Kom saft og fintreven skal af lime og smag til med sukker, salt og groft kværnet sort peber. Der skal ofte mere sukker i, end man tror. Kom lidt sukker i ad gangen og smag på saucen - den må ikke være sur, men heller ikke smage af sukker.

Rul butterdejspladerne ud i kvadrater på ca. 20 X 20 cm. Læg spinatblanding i bunden, så fisk så mere spinatblanding. Træk op i hvert hjørne og saml alle hjørner over fisken og klem siderne sammen på skrå nedefter. Sæt butterdejspakkerne på en smurt plade og bag dem i oven i 20-25 minutter ved 190-210 º.

Servering:
Server med grøn frisk salat og flûtes. Hvis retten skal være mere mættende, kan man komme noget mættende i salaten fx kogte hvide bønner.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.138 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her