250 g finthakkede søde friske jordbær 
2 spsk  finthakkede milde salatløg 
2 spsk  rosengelé 
2 spsk  citronsaft 
1 tsk  revet økologisk citronskal 
1 lille rød chili finthakket eller efter smag 
1 spsk  akaciehonning 
1 nip salt 
2-3 spsk  grofthakket citronmelisse
 
Kan laves på 2 måder:
1)
Alle ingredienser blandes, og salsaen spises med det samme.
2)
Alle ingredienser undtagen citromelissen blandes og salsaen trækker i 1-2 timer. 
Si væden fra, kog den ind, og lad den køle ned, før den hældes over salsaen igen. 
Det giver en udsøgt koncentreret smag. 
Vend citronmelissen i.
Tips: På trods af chili og de milde salatløg, så prøv salsaen til en god vaniljeis, i pandekager eller til dessertkager. Prøv også at servere den til grillet oksekød eller lam.