
 
Overdådige, smukke, luftige og lækre skåle med jordbærskum
er en fin, enkel sommerdessert.
Arbejdstid: 10 minutter Koge/stegetid: 0. Ikke fryse-egnet.
(1 person) 
 
#
150 g friske jordbær 
100 g yoghurt 7 % 
citron 
flydende sødemiddel (fx Stevia) 
15 g frysetørrede jordbær
mynte 
*
 
Blend ⅔ af jordbærrene og yoghurt og smag til med
citronsaft og flydende sødemiddel. 
Kom de resterende friske jordbær i en skål og hæld cremen
ved. 
Pynt med frysetørrede jordbær og mynteblade. 
 
Tip: Frysetørrede bær er forholdsvis nyt og fås i
specialforretninger eller købes på nettet. De er sprøde og knasende, i
modsætning til tørrede bær, der er "rosin-agtige" 
 
| Kalorier  |   | 245 kcal  | 
| Protein  | 89  | (17 %)  | 
| Kulhydrat  | 279  | (40 %)  | 
| Fedt  | 11 9  | (40 %)  | 
| Kostfibre  | 59  |   | 
 
Månedens slanketip: Et kræmmerhus med et par kugler is indtaget
på 10 minutter indeholder alle de kalorier, du har brug for på en dag. Vælg i
stedet yoghurtis eller sorbetis, som indeholder langt færre kalorier. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin