
Fars: 
600 g hakket kalv og flæsk, 
1 tsk. salt, 
3 æg, 
100 g hvedemel, 
peber, 
2 dl mælk, 
1 løg. 
1 hvidkålshoved. 
Sauce: 
60 g fedtstof, 
60 g hvedemel, 
1 l bouillon, 
kulør. 
Braisering: 
1 gulerod i små tern, 
¼ knoldselleri i små tern, 
4 laurbærblade. 
Tilbehør: Kogte kartofler og hakket persille. 
Fars: 
Rør det hakkede kød med saltet, til det bliver sejt. 
Tilsæt æg, hvedemel, peber, mælk og hakket løg. 
Rør farsen, til den er ensartet. 
Læg hvidkålshovedet i en gryde med kogende vand. 
Efterhånden som bladene bliver smidige, pilles de af. 
Der skal bruges 12 blade. 
Skær stilken fra og fordel farsen i bladene. 
Fold dem sammen og bind dem med bomuldssnor. 
Sauce: 
Smelt fedtstoffet i en gryde og rør hvedemelet i. 
Tilsæt bouillonen og lidt kulør. 
Lad saucen koge i 10 min. 
Braisering: 
Læg laurbærblade, gulerod og selleri i bunden af et ildfast fad. 
Læg kåldolmerne ovenpå og hæld saucen ved. 
Bag dem i ovnen ved 180°C i 40 min. 
De første 20 min. skal de være tildækket med alufolie.
--