
1 lille hvidkål 
½ spsk hakket løg 
4 spsk smør eller margarine 
salt og friskkværnet peber 
½ tsk sukker
1 ds flåede tomater 
500 g flæskekød, magert og hakket
1 løg 
80 g hvedemel eller rasp 
1,5 dl fløde
2 dl mineralvand 
2 æg 
1 knust bouillonterning 
salt og peber 
Tilbehør: groft rugbrød, sennep 
*
Rør kødet sejt med lidt salt.
Rør løg, hvedemel eller rasp i og spæd lidt efter lidt med væsken. 
Rør kraftigt i 5 min. 
Tilsæt æg og knust bouillonterning og rør et par minutter. 
Rør salt og peber i og rør endnu 5 minutter. 
Obs. Vær forsigtig med salt, da der anvendes bouillonterning i farsen. 
Snit kålen og brun den sammen med hakket løg i smør eller margarine, drys med salt, peber og sukker og tilsæt ½ dl vand. 
Lad kålen snurre under låg i 10 minutter. 
Læg halvdelen af kålen i en serveringsgryde og bred farsen over. 
Bred flåede tomater med saft over og dæk med resten af kålen. 
Læg låg over og lad retten snurre i ca. 40 minutter. 
Server kålen i gryden og server groft rugbrød og sennep til.