1 hvidkålshoved 
250 g  hakket kalv/flæsk 
100 g  bacon 
50 g  margarine 
2 løg 
rasp 
salt og peber 
1 tsk  sennep 
merian 
1 æg 
hvedemel 
Tag bladene af hvidkålen, vask, blancher dem og lad dem dryppe godt af.
Skær bacon i tern og brun dem i den åbne gryde.
Svits hakkede løg til de begynder at tage farve og læg dem i en skål.
Det hakkede kød kommes i skålen sammen med rasp, æg og krydderier og blandes godt.
Læg flere kålblade taglagt over hinanden og fordel farsen herpå.
Rul dem sammen og ombind med bomuldsgarn.
Rullerne vendes i hvedemel og brunes i margarine.
Tilsæt ¼ l. kålvand og krydr med salt og peber.
Luk gryden og kog 5-8 minutter.
Afkøl gryden og luk den op.
Saucen jævnes eventuelt.