
 
Når det er varmt og danskerne holder ferie, og vejret er som
skal være; Solrigt, betyder det samtidigt, at vi kaster os over koldskålen.
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. 10min. Køletid: 1 time 
#
2 æggeblommer 
85 g (1 dl) melis 
1 citron 
1½ l kærnemælk 
1½ dl piskefløde 
50 g kammerjunkere 
*
1. Rør en æggesnaps af æggeblommer og sukker. Den skal være
tyk og luftig. 
2. Skær den midterste del af citronen (ca. halvdelen) i
meget tynde skiver. 
Læg dem til side. 
Riv skallen af de to ender og pres saften ud. 
Kom begge dele i æggesnapsen. 
3. Pisk kærnemælken i æggemassen og hæld koldskålen op i en
glasskål. 
Stil den i køleskabet mindst 1 time. 
4. Ved serveringen skal citronskiverne flyde på koldskålen. 
Server flødeskum og kammerjunkere til. 
 
Tips: Den allernemmeste sommerdessert er nyplukkede bær med
iskold piskefløde.