50 g gær 
2 dl lunken vand 
2 æg 
75 g smør 
1 tsk salt 
ca. 500 g hvedemel 
Til indrulning: 100 g smør 
Pensling: sammenpisket æg 
Pynt: birkes 
 
Udrør gæren med lunkent vand. Tilsæt æggene. 
Smørret smuldres nu i halvdelen af melet og rør dette i gærblandingen samen med saltet. 
Slå mere hvedemel i dejen og tag den ud på bordet. 
Ælt den med så meget hvedemel at dejen stadig er blank og smidig. 
Sæt dejen lunt til hævning i ca. 45 minutter. 
Slå dejen ned og ælt den igennem, evt med lidt mere hvedemel. 
Udrul dejen på et meldrysset bord til et rektangel. 
Skær iskold smør i tunde skiver og læg dem ved siden af hinanden på ⅔ af dejen. 
Fold den smørfri dej halvt ind over den smørbelagte del, og fold den anden side over.
Udrul dejen igen, og fold endestykkerne ind over hinanden. 
Vend dejen ½ omgang og gentag udrulningen og sammen foldningen 2 gange. 
Skær dejen igennem på langs. 
Udrul hvert rektangel til en stang, ca. 60 cm lang.
Skær den i ca. 5 cm brede stykker. 
Læg stykkerne på plade til efterhævning på et ikke for varmt sted i ca. 15 minutter. 
Tænd ovnen og indstil den på 225ºC. 
Pensl stykkerne med sammenpisket æg og drys med birkes. 
Bag brødene midt i ovnen i ca. 15 minutter.