
 
Alle kender
kødboller i karry, men prøv denne variation med citronsauce, som er let og
lækker. 
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 20 min. Fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen. 
 
#
200 g hakket kalve- og
svinekød (8-10 % fedt) 
½ løg (revet) 
1 lille fed hvidløg
(knust) 
1 usprøjtet citron 
2-3 kviste frisk
timian 
1 lille æg 
2 spsk hvedemel 
½ dl mælk 
salt og peber 
Endvidere: 
400 g broccoli 
½ dl fløde 
1-2 tsk majsstivelse
*
 
Rør kødet med ½ tsk
salt, revet løg, knust hvidløg og fintrevet citronskal samt hakket timian. 
Rør æg, mel og mælk
i farsen og krydr med friskkværnet peber. 
Sæt ½ l vand og ½
tsk salt over at koge. 
Form farsen til små
kødboller og læg dem i gryden. 
Lad dem simre 5-8
min. 
Si 3 dl af
kogevandet over i en ren gryde. 
Hold kødbollerne
varme under låg. 
Del broccoli i små
buketter og kog dem møre i kogevandet. 
Jævn med fløde rørt
op med majsstivelse og smag til med citronsaft, salt og peber. 
Dryp kødbollerne af
og læg dem i saucen. 
Server med ris,
pasta eller kartofler. 
Årets
bedste opskrifter fås på madABC.dk 
prøv selv, Madplaner,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin