Fars: 
200 g hakket lammekød 
200 g hakket skinkekød 
1 tsk groft salt 
 friskkværnet peber 
1 finthakket løg (ca. 50 g) 
1 æg (str 2) 
1 dl letmælk 
3 spsk hvedemel 
 
Tomatsauce: 
1 frisk, rød chilipeber 
25 g smør 
2 hakkede, røde peberfrugter (ca. 200 g) 
2 hakkede løg (ca. 100 g) 
2 ds hakkede tomater (a ca. 400 g) 
1 tsk groft salt 
½ tsk sukker 
 
Feta-drys: 
100 g  Feta ost 
3 stilke finthakket bladselleri (ca. 75 g) 
 
Pynt: 
Bladselleriblade 
Fars: 
Rør de to slags kød med salt, til det er sejt (ca. 1 min). Tilsæt peber, løg og æg. Rør mælken i lidt efter lidt. Rør hvedemel i. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. 
Tomatsauce: 
Flæk chilipeberen på langs. Fjern kernerne under rindende vand med en spids kniv. Hak chilipeberen (1 spsk i alt). Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits chili, peberfrugt og løg i ca. 1 min. Tilsæt hakkede tomater, salt og sukker. Kog saucen ved jævn varme og under låg i ca. 3 min. Form farsen med en spiseske til ca. 18 kødboller og læg dem forsigtigt og meget tæt ned i tomatsaucen. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Sluk - og lad retten stå ved eftervarmen i ca. 5 min. Smag retten til. 
Feta-drys: 
Hæld Feta osten til afdrypning i en sigte. Mos osten med gaffel og bland den med hakket bladselleri. 
Anret kødboller og den krydrede tomatsauce i varme portionsskåle. Drys med lidt af den smuldrede Feta og server resten i en skål ved siden af.