
 
Denne lækre gryde er lavet efter originalopskriften, men vi har
udeladt kokosmælken for at mindske på fedtet. Velsmagende.
• Afpudset inderlår er en mager udskæring af oksen. 
Forberedelse 20 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner 
 
# Råvarer til Kødgryde som i Indien
600-800 g afpudset oksekød 
2 løg 
3 hvidløg 
2 cm frisk ingefær 
10 cm citrongræs 
1-2 små røde chilifrugter 
2 spsk rapsolie 
2 tsk kommen 
½ tsk gurkemeje 
4 friske kaffir limeblade eller 2 tørrede 
5 dl oksebouillon 
160 g langkornede ris 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Skær kødet i lange strimler på tværs af muskelfibrene. 
 
2 Pil og skiv løg, hvidløg og ingefær tyndt. 
Skær den træede del af citrongræsset af og lad, ca. 10 cm af
den kødfulde del være. 
Skyl og skær det i tynde skrå skiver. 
Skyl, udkern og striml chilifrugterne fint. 
 
3 Opvarm olien i en wok eller på en stor teflonpande. 
Brun løgene 1 min. og tilsæt kødet. 
Fortsæt med at stege 2 min, eller til kødet er godt brunt. 
 
4 Tilsæt hvidløg, ingefær, citrongræs, chilifrugt, kommen og
gurkemeje. 
Steg under omrøring, ca. 2 min. 
 
5 Tilsæt limeblade og bouillon. 
Bring det i kog og skru ned, lad det simre i 20 min, eller
til kødet er mørt og saucen er jævn.
Server retten med løse ris. 
 
Tips & råd  

Kaffir limeblade har en kraftig limesmag, som er et must i
denne ret. 
Kaffir limefrugt kan være svær at få fat i, men kan også
bruges i gryden. 

Erstat de tørre krydderier med thailandsk currypasta i denne
gryde. 
Tag 1-2 tsk af enten den grønne eller den røde currypasta.
 
FORBERED: Lav gryden 1-2 dage i forvejen, så udvikles smagen
maksimalt. 
Varm retten godt igennem før serveringen. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 466 = kJ 1957 
Kulhydrat 37 g Protein 48 g Fedt 14 g (27%) Fibre 1 g