150 gram frisk kørvel 
1 bundt persille 
1 ½ liter suppe kogt på kalve- eller svineben
4 gulerødder 
3 porer 
4 spsk  hvedemel 
4 spsk  smør 
reven muskat 
salt og peber 
evt. 4 æg kogt smilende i ca. 7 minutter
Kørvel og persille skylles godt, hakkes. 
Gulerødder og porer gøres i stand og skæres i passende skiver hvorefter de koges møre i suppen. Hvedemel og smør røres sammen til en smørbolle der kommes på suppen. Kog den godt igennem, kom kørvel og persille på, varm godt i gennem, men kog den aldrig mere, så bliver kørvelen grå og trist. Smag til med salt, peber og muskat.
Kødboller:
400 gram friskhakket svinekød 
lidt salt 
2 spsk  hvedemel 
1 æg 
1 fintrevet løg 
1 ½ dl mælk
Rør kødet sejt med salt. Kom hvedemel og æg i, rør godt, kom mælken i lidt efter lidt til en fin fars. Sæt den på letsaltet kogende vand med enten en bollesprøjte eller en teske