Logo

Kalvegyros på japansk med orangekål og ris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

600 g kalveinderlår, skåret i tynde strimler.

Til marinade:
2 spsk olivenolie
2 tsk karry
1 spsk ketchup
½ tsk tandooripasta
1 løg, finthakket
1 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
salt
peber

Til orangekål:
200 g hvidkål (ell. savoykål) i tynde strimler
1 stor gulerod
1 appelsin
¼ l lys kalvebouillon
1 lille spsk Maizena-hvedemel
3 spsk cremefraiche
2 spsk hakket purløg

Marinaden blandes godt sammen.

Kødstrimlerne krydres med salt og peber og vendes grundigt i marinaden.
Det hele sættes i køleskabet mindst en time.

Hvidkåls-strimlerne koges i ½ minut.
Vandet hældes fra, og hvidkålen "krydres" med den fintrevne appelsinskal.

Resten af appelsinen skrælles og appelsinkødet skæres i små fileter.

Guleroden skæres først i tynde skiver på skrå og derefter i tynde strimler.

I en stor, meget varm pande, brunes kødstrimlerne 2 minutter i lidt olie.
Gør det af 2 omgange, så der ikke kommer for meget kød på panden ad gangen - så brunes kødet bedre.
Efter bruneringen lægges kødstrimlerne i en skål og dækkes til.

Så ristes alle grønsagerne på samme pande.
Fond/bouillon tilsættes og jævnes med Maizena efter behov.
Det bringes i kog, varmen slukkes og kødet kommes i.
Retten blandes hurtigt med cremefraiche og det hakkede purløg.
Smages til med salt og peber.

Serveres fx. med vilde ris.

Tips: Når gulerødder skal skæres i tynde skiver, kan du med fordel skære dem "i skæret" på dit rivejern og bagefter skære dem i tynde strimler med en kniv. Hvidkål kan ligeledes snittes i "skæret" - det bliver til strimler af sig selv.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 949 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her