2 løg
1 fed hvidløg
1 laurbærblad
6 spsk olivenolie
20 g hvedemel
1 ¼ dl oksebouillon
2 spsk frisk persille, hakket
800 g kalvenyre
salt og peber
1 ¼ dl tør sherry
Pil løg og hvidløg, og hak dem.
Varm 4 spsk olie op på en stor pande, og svits løg, hvidløg og laurbærblad heri under omrøring.
Rør melet i, og hæld bouillonen ved.
Lad det koge op og jævne.
Bland persille i, og lad det hele simre i yderligere 3 min.
Gør nyrerne i stand, halver dem, og skær dem i 3 cm store tern.
Brun dem jævnt på en anden stor pande i resten af olien i ca. 5 min.
Tag dem af panden, og hold dem varme.
Kog panden af med sherryen, og kom nyrerne tilbage på panden.
Hæld saucen i, og rør det hele godt sammen.
Smag til med krydderier, og server med safranris.