Logo

Karry-jordskokkesuppe med hvid fisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(4 personer)
 
150 g jordskokker
1 skalotteløg
1 madæble
1 spsk karry (Mortens karryblanding )
1 knsp, Tandori
700 g filet af torsk, sej, brosme eller sandart
Lidt blandede urter i tynde strimler, fx. gulerod, porre og selleri
4 dl hvidvin
2 dl fløde eller mælk
Smør, olie
Citronskal, salt, peber, reven muskatnød
 
Salt fisken let og lad trække et par timer.
Skræl jordskokkerne og skær i små tern.
Rist dem af i hed olie i en gryde.
Det er vigtigt for smagen, at jordskokkerne ristes godt.
Tilsæt hakket løg og tern af æble uden skræl og kerner.
Tilsæt karry og tandori og rist igennem.
Til­sæt hvidvin og fløde, og lad suppen småsimre, til jordskok­kerne er møre.
 
Blend suppen og si den.
Smag til med reven muskat­nød, salt og peber og rund evt. af med lidt smør.
Skær fileten i små tern og sauter forsigtigt i smør sammen med urterne.
Krydr med salt og peber samt reven citronskal.
Anret fisken midt i en dyb tal­lerken og hæld suppen på.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.246 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her