Logo

Kartoffelgryde med lam

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

750 g hakket lammekød
1 kg kartofler
2 courgetter
3 skiver franskbrød uden skorpe
1 ds (400 g) flåede tomater
2 løg
1 tsk paprika
1 kvist basilikum
1 kvist rosmarin
3 dl fløde
50 g reven emmentalerost
10 g smør/margarine1 bdt purløg
       
Skræl kartoflerne, skær dem i tynde skiver, læg dem i koldt vand.
Skyl courgetterne og skær også dem i skiver, der lægges i en si og drysses med groft salt.
Brødet smuldres ned i en stor skål.
Hæld tomaterne med lidt af væden ved.
Tilsæt lammekødet samt de pillede, finthakkede løg.
Drys med salt, peber, paprika og de friske eller tørrede krydderurter. Rør det til en fars.
Hæld 4 spsk fløde i et stort ovnfast fad.
Læg et lag tynde, afdryppede kartoffelskiver over bunden.
Drys med salt og peber.
Derefter lægges de skyllede courgetter, kød og kartofler lagvis.
Slut med kartofler. Der skal krydres mellem hvert lag.
Drys et lag reven ost over retten og fordel smørklatter på.
Læg låg på fadet og stil det i en varm ovn ved 200ºC i 45 min.
Det sidste kvarter fjernes låget, så overfladen kan blive gylden.
Drys fint klippet purløg over fadet.
Giv en grøn salat til

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.550 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her