Logo

Kartofler Dauphine

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ½ g melede kartofler
salt
reven muskatnød
3 spsk smør
Til dejen:
¾ l vand
100 g smør
salt
200 g hvedemel
5 æg

Kartoflerne skrælles og koges møre i letsaltet vand. Kogevandet hældes fra, kartoflerne dampes tørre og pureres fint.
Krydr med muskat og rør smørret i.
Lad vandet koge op sammen med smør og salt i en bred kasserolle.
Tag kasserollen af varmen.
Drys al melet i vandet på en gang og rør det hurtigt helt glat.
Sæt igen kasserollen over varmen og rør rundt i meljævningen for svag varme, indtil den er blevet ret fast.
Tag så igen kasserollen af varmen og rør et æg i den varme jævning.
Lad denne dej køle lidt af og rør så resten af æggene i et ad gangen.
Bland denne dej med kartoffelmosen og smag til med salt. Varm frituren.
Tag små kugler af kartoffelmassen op med en teske, kom dem i gryden og lad dem bage gyldne.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.978 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her