Logo

Kartofler i forår

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartofler i forår

500 g små  nye kartofler

4 stilke rabarber, i stykker på 5 cm

2-4 spsk sukker

2 kyllingebryster, ca. 300 g i strimler på ca. ½ cm

1 spsk olivenolie

½ agurk

100 g Mizuna salat

Rabarbercreme:

3 dl syrnet fløde 9 %

2 håndfulde hakket bredbladet persille

Saft fra rabarberne


Tænd ovnen på 200°C.
Skrab kartoflerne, kog og afkøl dem og skær dem i mindre stykker.

Bag rabarberne i et ildfast fad med sukkeret i ca. ½ time, til de er møre. Gem væden.
Steg kyllingestrimlerne i olie med salt og peber ved høj varme i ca. 4 min., til de er gennemstegte. Afkøl dem.
Bland rabarbercremen af syrnet fløde, det meste af persillen og saften fra rabarberne. Vend kylling og kartofler i.

Skær agurken igennem på langs, udkern den med en teske, og skær den i tynde skiver på tværs.
Fordel salaten på et fad.

Kom kartoffel-kyllingesalaten over, og pynt med agurker, rabarber og persille.

 

Kyllingebrysterne kan udskiftes med 350 g kartofler, så salaten bliver vegetarisk.

Server den så fx til grydestegt kylling.
Du kan også bruge dild, løvstikke eller kørvel i cremen.

 

Grønsager pr. person: ca. 175 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.123 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her