Logo

Kartofler marinerede

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

16 store kartofler 2 ½ kg
3 løg
4 fed hvidløg
1 ½ l vand
½ l rødvinseddike
10 knuste enebær
2 kviste frisk eller 2 tsk tørret timian
3 laurbærblade
10 hele peberkorn
4 tsk kommen
salt
8 spsk olie

Børst kartoflerne grundigt under rindende land og prik dem regelmæssigt hele vejen rundt med en nål.
Skær det upillede løg i fire dele. Halver hvidløgsfedene.
Bring vandet i kog med rødvinseddike, løg, hvidløg og alle krydderierne.
Læg kartoflerne i og lad dem koge i 5 min. Hvis væden ikke dækker kartoflerne helt, må der tilsættes ekstra vand.
Lad kartoflerne stå og trække i marinaden i 12 timer. Tag dem så op, tør dem godt af og gnid dem med lidt salt.
Pak hver kartoffel i et stykke oliesmurt alufolie og bag dem ca. 30 min. i en 200º varm ovn eller i trækulsgløder.
Passer godt til grillstegt eller røget fisk sammen med en kvarksauce,

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 1.662 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her