
6 porrer (ca. 950 g)
25 g smør
500 g wokstrimler af okseklump
1 kg melede kartofler i grove tern
4 store fed hvidløg i skiver
6 dl vand
10 sorte peberkorn
2 tsk groft salt
Tilbehør:
200 g groft rugbrød
50 g koldt smør
syltede rødbeder
Skær roden af porrerne og fjern de yderste, grove blade. 
Skær den hvide del af porrerne i ca. 3 cm stykker og den grønne porretop i tynde ringe. 
Skyl porrerne godt. 
Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet i ca. 3 min. 
Tilsæt kartofler, hvidløg, det hvide fra porrerne, vand, peberkorn og salt. 
Kog retten ved jævn varme og under låg i ca. 20 min. eller til kød og kartofler er møre - rør af og til. 
Tilsæt porretop og kog i ca. 1 min. - rør rigtig godt, så kartoflerne jævner. 
Smag til. 
 
Tips: Tilsæt lidt ekstra vand hvis retten bliver for tyk.
Ikke fryseegnet