500 g  svesker med sten 
vand 
mandler 
4 dl  fløde 
½ stang vanilje 
4 æg 
½ dl  sukker 
80 g  smør 
½ tsk  citronsaft 
        
Læg sveskerne i blød og giv dem et opkog, så stenene kan tages ud.
Fyld i stedet for hver sveske med en smuttet mandel.
Læg dem i den gennemfugtede stegeso.
Pisk æggeblommerne sammen med vaniljekorn, sukker, citronsaft og 
smørret, der er smeltet og afkølet lidt.
Vend til sidst de stiftpiskede æggehvider i dejen, som hældes over 
sveskerne.
Bag desserten ved 170ºC i ca. 1 time, til æggemassen er stivnet.
Server kathrineblommekagen lunken eller kold med iskoldt flødeskum til.
 
Tips: Til desserter er det nødvendigt at have en stegeso, der udelukkende 
anvendes til de søde ting.
De er meget ømfindtlige og kan derfor tage smag af det der har været i 
en stegeso, som anvendes til andre kraftigt smagende retter.