
# Ingredienser:
Stegeflæsk, helst kødfyldt 
laurbærblade
Saltlage: 
160 g  salt 
halve løg 
lidt gulerødder 
lidt peberkorn 
laurbærblade 
nelliker 
* Tilberedning: 
Saltlagen laves af 160 g  salt opløst i 1 l. vand i en gryde. 
Tilsæt nogle halve løg, lidt gulerødder, lidt peberkorn, laurbærblade og nelliker. 
Kog det op og køl det af. 
Når lagen er kold, lægges kødet ned i og står natten over. 
Kødet tørres af, ridses dybt, der fordeles laurbærblade jævnt i ridserne. 
Sæt stegen i en ovn på risten over et stort ovnfast fad med ½ l varm vand, ved 200 °C i 1 ½-2 timer. 
Spises til fx. diverse stuvet kål eller grønsager. 
 
Tips: Klaus Rifbjerg fik denne ret i sin barndom under navnet Stine Peder Kristensen flæsk, men den har fundet udbredelse over det meste af Nordvendsyssel først under navnet Kristine-flæsk, men i dag hedder det Katrine flæsk.