
Dette brød er et "tåleligt" alternativ for rugbrød eller franskbrød for allergikere der ikke kan tåle mel!
200 g hel hirse 
200 g hirseflager (eller  majs og/eller rismel) 
200 g hørfrø (knust) 
200 g fintrevet gulerod 
100 g maizenamel 
3 tsk salt 
3 tsk honning 
ca.  vand
Hirsefrøene kommes i en gryde med rigeligt vand og koges op et øjeblik. 
Gryden tages af varmen, låg lægges på og efter 10-15 min. hældes hirsefrøene i en sigte. 
De overbruses kraftigt med koldt vand fra hanen så den slimede væske forsvinder. Sien rystes godt.
Alle ingredienserne sammenblandes, men vær lidt forsigtig med vandmængden i starten! 
Dejen æltes godt i 5 min. og skal slippe bordet og hænder for at have tilpas konsistens. Den må dog ikke være for tør!
Dejen formes til et brød, lægges i en smurt form (eller bedre en rigtig rugbrødsform) og ridses i midten. 
Brødet bages i 4 timer (dækket med folie) ved . 
Herefter tages folien af - der slukkes for varmen - og brødet står i ovnen 30 minutter endnu.
Det færdige brød indpakkes i et rent, fugtigt klæde for ikke at danne hård skorpe. 
Efter afkøling kan brødet skæres i tynde skiver.