½ dl grødris 
½ l mælk 
½ tsk  salt 
2 bl. husblas 
½ stang vanilje 
6 æggeblommer 
Ca. 125 g sukker 
½ l piskefløde 
50 g mandler 
4 æbler 
4 appelsiner 
 
Pynt: Mandarin og vindruer. 
 
Kog ris og mælk til grød i en tykbundet gryde, ca. 1 time. 
Rør rundt nu og da, så risene ikke sætter sig på grydebunden. 
Smag til med salt. 
Udblød husblasen i koldt vand, knug vandet af, og smelt husblasen i den 
varme grød. 
Skrab kornene ud af vaniljebælgen, og pisk dem med æggeblommer og 
sukker. 
Pisk fløden stiv, og bland den i æggemassen. Smut og hak mandlerne. 
Skræl æbler og appelsiner, og skær frugten i små stykker. 
Bland mandler og evt. en hel mandel samt frugt i risene. 
Hæld desserten i en skål og stil den køligt. 
Pynt med små stykker mandarin og vindruer.